Welke oplossing kiest u?

Thermometer Thermometer

Er zijn nogal wat mogelijkheden waaruit u bij de aanschaf van een nieuw bed en/of matras een keuze uit dient te maken. Geen eenvoudige opgave, maar wel een die u heel erg serieus moet nemen. U brengt de komende jaren immers zo'n 30% van uw tijd door op uw nieuwe bed. En hoe beter dat bed bij u past, hoe beter uitgerust u aan elke volgende dag begint. Goed slapen is cruciaal voor een goede gezondheid. Bovendien kan een goed bed u helpen uw rugklachten aanzienlijk te verminderen.

Lattenbodem of boxspring?

Er zijn uitstekende lattenbodems te koop, en als u een goed bed heeft dat precies in uw interieur past is het zonde om dat te moeten vervangen. In dat geval kunt u beter een goede, verstelbare lattenbodem aanschaffen. Die zijn er in veel uitvoeringen. Wij selecteerden de lattenbodems die het beste bij onze matrassen passen. U vindt ze in onze webshop.

Als het om de boxspring gaat: kiest u dan voor een meubel van goede kwaliteit. Dat kost iets meer, maar los van een betere slaapkwaliteit biedt het een langere levensduur en het scheelt een hoop irritaties (een krakend bed wordt door veel mensen als storend ervaren). Afhankelijk van het model kiest u daar dan een hoofd- en of voetbord bij, al kiezen veel mensen tegenwoordig voor een 'box only' oplossing.

Terug naar boven

Electrisch verstelbaar

Naast verschillende modellen boxsprings en hoofd/voetborden biedt Dormedic uiteraard ook electrisch verstelbare boxsprings aan. Heerlijk voor als u nog wat wilt lezen of tv kijken in bed, of wanneer uw partner u verrast met een vers ontbijtje. Bovendien kunt u het bed zo instellen dat u uw rug extra ontlast.

Terug naar boven

Massage-bed

Voor mensen die het ultimum zoeken heeft Dormedic zelfs een boxspring ontworpen waarin 5 massage motoren gemonteerd zijn. Door middel van diverse voorgeprogrammeerde standen of handmatig in te stellen massagezones geniet u van de enorme weldaad die dit vibrerende bed u geeft. Bovendien is het goed voor de doorbloeding, als u eens een tijdje aan bed gekluisterd bent in verband met uw gezondheid.

Terug naar boven

Welk matras kiest u?

Een goede boxspring heeft alleen zin indien u ook een goed matras heeft of koopt. Andersom geldt overigens hetzelfde, een goed matras vraagt om een goede bodem. Alleen wanneer beide factoren op elkaar zijn afgestemd haalt u het optimale comfort uit uw bed.

Welk matras voor u het beste is hangt af van een aantal factoren. Uw lichaamsgewicht, uw lichaamsbouw, de aard van uw rug- of nekklachten, uw slaapgedrag en slaaphouding en zelfs hoe groot uw slaapkamer is en hoe regelmatig u die ventileert. Alle factoren hangen met elkaar samen om tot een goede keuze te kunnen komen. Via de slaapwijzer die wij u desgevraagd toezenden kunt u onze vragen aan u beantwoorden. Wij kunnen u vervolgens een goed advies geven.

Terug naar boven

Eenpersoons of tweepersoons?

Daar zijn wij bij Dormedic heel stellig over: tweepersoons is gewoon twee keer een eenpersoonsbed. Om te beginnen is een tweepersoonsboxspring niet goed te transporteren en te verhuizen, maar vooral is een 2x eenpersoonsoplossing veel beter af te stellen op uw specifieke behoefte en dat van uw partner. Uiteraard zijn er uitstekende oplossingen om te voorkomen dat de bedden uit elkaar schuiven tijdens een kussengevecht en ook de 'spleet' tussen de matrassen is te dichten met een speciale T vormige strip. Of met een matrastopper.

Terug naar boven