Over boxsprings

Thermometer

Om te beginnen zegt de naam van dit type bed al voldoende: een doos met veren. In het geval van een bed een vaak met meubelstof bekleedde constructie waarin, zoals bij een binnenveringsmatras, metalen veren zijn gemonteerd.

Het verraderlijke van veel goedkopere merken en 'koopjes' in prijsstuntende winkels is dat er geen veer in zit. Dat ziet u niet aan de buitenkant. Er staat dan bijvoorbeeld 'hard box' of 'box' bij. In feite dus gewoon een houten bak op pootjes. Dat geeft hetzelfde effect als wanneer u uw matras op de grond zou leggen. Niet kopen dus!

Maar ook tussen boxsprings waarin wel veren zijn gemonteerd zijn er grote verschillen in prijs en kwaliteit. Omdat het vaak een gestoffeerd meubel betreft is aan de buitenkant niet altijd even goed te zien hoe goed iets is. Veel boxsprings bestaan uit een frame van houten latten waarop panelen van spaanplaat worden geplakt en geniet. Dan worden er op een bodemplaat (van spaanplaat) bonellveren gemonteerd en vervolgens wordt het geheel gestoffeerd. Dat is een goedkope productiemethode en levert niet een stevig bed op. Bij het verplaatsen wringt zo'n constructie. Dat merkt u pas na een tijdje, want dan begint het te kraken als u in bed beweegt, bijvoorbeeld bij een kussengevecht.

Kussengevecht

Veel beter is het om een constructie van staal of houten balken te gebruiken en als plaatmateriaal het veel stevigere MDF. Ook de ankers van de poten waarop het bed straks staat zijn zo veel steviger aan te brengen. Dan op de bodemplaat een stevige laag vilt waarop dan de pocketveren worden geplaatst. Pocketveren zijn duurder dan bonellveren, maar bieden een veel steviger ondersteuning. Dan weer vilt en een laag HR-schuim voor het gestoffeerd wordt. Dat levert een stevig bed op dat bovendien lang zijn ondersteunende kracht behoud. Ook voor de onrustige slaper en de fanatieke kussenvechter. Wij noemen die kwaliteit "full moon proof".

Uiteraard zijn alle boxsprings uit de collectie van Dormedic Full Moon Proof en door vakmensen gebouwd en afgewerkt.