Veelgestelde vragen

 • Vraag: Als ik een Dormedic bed koop, slaap ik dan voortaan pijnvrij?

  • Antwoord:
   Of u goed slaapt hangt af van vele factoren. Niet alleen het bed waarop u ligt (bestaande uit een bodem, een matras en een hoofdkussen) maar ook het klimaat op uw slaapkamer, uw lighouding en de oorzaak van uw rug- of nekklachten spelen mee. Het is echter aangetoond dat een goed gekozen bed van hoge kwaliteit bijdraagt aan een betere nachtrust en in bijna alle gevallen aan een vermindering of zelfs het verdwijnen van uw pijnklachten. Bij het kiezen helpen we u. Voor de hoge kwaliteit van Dormedic produkten staan wij in. Dat is beloofd!

 • Vraag: Stop ik met snurken als ik een nieuw bed koop?

  • Antwoord:
   Dat is een makkelijke vraag. Het antwoord is net zo eenvoudig: Nee! Het hoofdkussen speelt een grotere rol in het verminderen van snurken, net als uw slaaphouding. Snurkt u bijvoorbeeld niet indien u op uw zij slaapt (sowieso de beste slaaphouding)? Dan kunnen we u helpen bij het aanleren van een betere slaaphouding.

 • Vraag: Als u een ergonoom bij mij langs stuurt als ik niet 100% tevreden ben met mijn aanschaf, wat kost dat dan?

  • Antwoord:
   Dat kost wel het nodige inderdaad. Onze ergonomen zijn ervaren en getrainde specialisten die door heel Nederland huisbezoeken afleggen bij Dormedic klanten. Maar die kosten zijn voor onze rekening. Wij beloven onze klanten immers "wij rusten niet voor u goed slaapt". En als andere oplossingen niet helpen komen we dus bij u thuis kijken. Alleen zo kunnen we een goed plaatje maken van alle factoren die meespelen t.b.v. een betere nachtrust. Deze service is uniek en precies waarom Dormedic wordt aanbevolen door chiropractors en andere behandelaars. Dankzij hun vertrouwen in onze oplossingen besparen we op marketingkosten. Zo krijgt u wat goed voor u is zonder er meer voor te hoeven betalen. Prachtig toch?!

 • Vraag: Mijn partner weegt de helft van mij en heeft geen rugklachten. Ik wel. Een nieuw bed is best duur, en tweepersoons is duurder dan eenpersoons. Wat adviseert u mij?

  • Antwoord:
   Als uw huidige bed op zich nog goed is (het is raadzaam om minstens eens in de 10 jaar een nieuw bed te kopen), maar u er niet goed op slaapt vanwege uw rugklachten is het inderdaad zonde van het geld om dat hele bed weg te moeten doen. Als uw oude bed bestaat uit twee eenpersoonsdelen kunt u mogelijk alleen uw bed vervangen. Voor hoogteverschillen die dan kunnen ontstaat tussen oud&nieuw zijn er goede oplossingen indien dat verschil niet groter is dan ongeveer 5 cm. Het is echter zo dat mensen met rugklachten makkelijker in en uit bed stappen als het bed iets hoger is dan standaard. Dat is dan zelfs beter voor u.

   Beide bedden vervangen hoeft echter niet twee keer zo duur te zijn. Voor uw partner kunt u ook een eenvoudiger matras kopen dat voor haar geschikt is, maar dat wel dezelfde hoogte heeft als uw nieuwe Dormedic matras. Dat scheelt al gauw honderden euro's. Mailt u ons gerust met een situatieschets en wij geven u het juiste advies.